Plavba po Vltavě s nejstarším pražským vodníkem

05/06/2024

Ve středu 5. června se žáci 1. a 2. ročníku vydali na výjimečný výlet do hlavního města.

Nejprve jsme se s paní průvodkyní vydali na procházku po Praze, která nám ukázala některé z nejkrásnějších a nejznámějších míst ve městě. Například Staroměstské náměstí, kde děti obdivovaly Orloj a naslouchaly zajímavým příběhům.
Po procházce nás čekalo hlavní dobrodružství – plavba po Vltavě s nejstarším pražským vodníkem. U přístaviště nás přivítal vodník se zelenýma očima a dlouhým vousem, připravený sdílet své příběhy. Jakmile jsme nastoupili na parník, začala naše dobrodružná cesta. Vodník vyprávěl neuvěřitelné historky ze svého mládí, kdy trhal rybářům sítě a zastavoval mlynářům mlýnská kola. Děti se smály a pozorně poslouchaly.
Naše hodinová plavba parníkem nám nabídla nádherné výhledy na některé z nejznámějších pražských památek. Děti se zaujetím sledovaly majestátní Pražský hrad, obdivovaly historický Karlův most a nechaly se unést krásou Rudolfina a Anežského kláštera.
Tato exkurze nebyla jen poučná, ale také zábavná a magická. Vodník nás nejen provedl historií Prahy, ale také nám připomněl, jak důležité je chránit naše řeky a přírodu. Děti si odnesly nejen krásné vzpomínky, ale také nové poznatky a zážitky, které jim zůstanou v paměti na dlouhou dobu.

Rubriky: